Imate pitanje?

Pozovite nas na 

+381 11 20 92 900 

ili nas kontaktirajte na na neki drugi način i mi ćemo Vam se javiti.

 

Filijale

Potrebno Vam je da pronađete našu filijalu?

samo kliknite ovde

Najčešće postavljana pitanja

Ovde možete pronaći odgovor na neka od najčešće postavljanih pitanja koja su u vezi sa osiguranjem života, kao i objašnjenja proizvoda i usluga koje Vam pruža MetLife.

O MetLife-u

Koliko je velika kompanija MetLife?

MetLife je jedna od najvećih kompanija za životno osiguranje na svetu sa stabilnom mrežom operacija u preko pedeset zemalja i regiona, kao što su Japan, Evropa, Bliski istok, južna Azija, Latinska Amerika, Karibi itd. S obzirom na multi – kulturalnost i različite načine života svih ovih naroda, postali smo eksperti u pružanju usluga životnog kao i zdravstvenog osiguranja, koje zadovoljavaju zahteve ovog raznolikog spektra korisnika. Dok pokrivamo tako širok opseg ljudi sa vrlo različitim zahtevima za osiguranjem, ponosimo se našim nivoom stručnosti i pruženih usluga.

Koliko je dugo MetLife u ovom poslu?

Mi pružamo kvalitetno životno, zdravstveno i osiguranje u slučaju nezgode preko stočetrdeset godina, širom celog sveta.

Šta MetLife čini drugačijim? Zašto bi trebalo da izaberem baš MetLife?

Ogromno iskustvo koje smo stekli tokom godina kroz rad na različitim svetskim tržištima jeste ono što nas izdvaja od drugih. U samoj srži našeg uspešnog poslovanja je sposobnost da odreagujemo brzo na želje i potrebe klijenata, svetske trendove i uslove tržišta. Posvećeni smo tome da obezbedimo kvalitetne proizvode za svakog našeg klijenta kroz različite kanale prodaje. Sve ovo, zajedno sa regionalnom i globalnom mrežom pouzdanog medicinskog osoblja sa kojima sarađujemo i stalnim fokusiranjem na želje klijenata, jeste ono što nas izdvaja od drugih. Ukoliko želite da razgovarate sa nekim od naših profesionalnih savetnika za životno osiguranje i da saznate šta sve možemo učiniti za Vas, posetite naš Kontaktirajte nas odeljak.

Koje proizvode i usluge nudi MetLife?

Mi nudimo širok spektar proizvoda vezanih za životno osiguranje kao i dopunska osiguranja za slučaj nezgode i time možemo izaći u susret praktično svakoj Vašoj potrebi. Sva osiguranja koja nudimo naći ćete temeljno opisana u odeljku Naši proizvodi. Takođe možete u svakom trenutku ugovoriti sastanak sa nekim od naših savetnika, tako što ćete posetiti odeljak Kontaktirajte nas.

Životno osiguranje

Želim da ugovorim životno osiguranje, ali odakle da počnem?

Već ste počeli na pravi način time što ste došli kod nas. Sada morate dobro promisliti šta tačno želite da osigurate i na koji način. Sakupljanje ličnih finansijskih informacija bio bi najbolji sledeći korak. Da li će Vaša porodica ostati u istoj kući? Koje troškove imate svakog meseca koje bi trebalo uzeti u obzir? Koliko dugo ćete imati te troškove? Da li morate da pokrijete školarine, troškove prevoza, dodatnu pomoć u kući? Ali zapamtite – Vaša situacija će biti jedinstvena i zato, kako biste nam dali najbolju šansu da Vam pomognemo, javite nam se i jedan od naših savetnika će Vas pozvati onda kada to Vama bude odgovaralo, besplatno i bez ikakve obaveze da prodiskutuje sa Vama o Vašim potrebama. Bitno je zapamtiti da je u Vašem interesu da se što pre osigurate.

Da li ja ispunjavam uslove za životno osiguranje?

Kriterijumi podobnosti u odnosu na proizvod umnogome zavise od vrste polise koju želite da kupite. Za početak, najbolje bi bilo da posetite odeljak Naši proizvodi i upoznate se sa kriterijumima podobnosti za svaki od njih. Ovde ćete dobiti najbolju informaciju o tome šta bi najviše odgovaralo Vama i Vašoj porodici. Posle toga, najbolje bi bilo da porazgovarate sa nekim od naših savetnika koji bi Vas detaljno upoznao sa proizvodom koji na najbolji način ispunjava Vaše potrebe. Najlakši način da stupite u kontakt sa našim savetnicima bi bio da posetite odeljak Kontaktirajte nas i neki od naših savetnika će Vas pozvati, onda kada to Vama bude najviše odgovaralo.

Koliko osiguravajuće pokriće mi je potrebno?

Odgovor na ovo pitanje zavisi isključivo od uslova u kojima živite. Na primer, koliko izdržavanih lica imate ili koliki su troškovi koje morate da pokrijete svakog meseca. Kada je u pitanju osiguravajuće pokriće, bitnu ulogu igraju i Vaše godine. Najbolji način da razradite svaki detalj Vašeg osiguranja jeste da posetite odeljak Kontaktirajte nas i neki od naših savetnika će Vas pozvati kada Vam to bude najviše odgovaralo. Postaviće Vam nekoliko pitanja koja će Vam pomoći da ustanovite koje su zaiste Vaše potrebe sada i kakve bi one mogle biti u budućnosti. Svaka diskusija je poverljiva i za Vas neobavezujuća. Nadamo se da ćete nas kontaktirati.

Da li polisa za riziko osiguranje života ima otkupnu vrednost?

Na osnovu polise osiguranja, korisnicima Vašeg osiguranja isplaćuje se određena suma novca, dogovorena ugovorom, ukoliko nastane osigurani slučaj (gubitak života) u periodu pokrivenom osiguranjem. Pošto se premije koje ste uplatili koriste isključivo za Vašu zaštitu sama polisa za riziko osiguranje života nema otkupnu vrednost.

Životno osiguranje mi izgleda kao luksuz. Kako da opravdam ovo ulaganje kada imam druge prioritete za koje se moram pobrinuti?

Životno osiguranje Vam pomaže u zaštiti svih tih drugih prioriteta – kao što su Vaša porodica, dom, primanja. Shodno tome, životno osiguranje je više potreba nego luksuz. Život može imati neočekivane obrte i, iako nerado razmišljamo o ružnim stvarima koje se mogu desiti, dobro je znati da postoji neki ugovoreni plan koji je tu da ublaži udarac. Ukoliko želite da porazgovarate sa nama, posetite odeljak Kontaktirajte nas i jedan od naših savetnika će Vas pozvati kada to Vama bude najviše odgovaralo. On će Vam rado pružiti odgovore na sva pitanja koja želite da postavite.

Zašto mi treba životno osiguranje - zašto sad

Glavni cilj životnog osiguranja je da obezbedi finansijsku podršku onima koje biste ostavili za sobom u slučaju Vaše smrti ili nezgode. Novac od Vaše polise životnog osiguranja obezbediće da Vaša porodica zadrži dom u kome živi, da ima dovoljno novca za život i za pokrivanje troškova kao što su školarine i računi. Plan životnog osiguranja takođe može biti vrsta životne štednje, pa biste u budućnosti mogli da ga iskoristite npr. za školovanje dece, kćerkino venčanje ili kao dodatni prihod na Vašu penziju koji bi Vam pomogao da održite standard života koji ste gradili prethodnih godina. Ukoliko želite da saznate nešto više o svemu ovome, najbolje bi bilo da kontaktirate nekog od naših ličnih savetnika time što ćete posetiti odeljak Kontaktirajte nas i neki od naših ličnih savetnika će Vas pozvati onda kada Vama to bude najviše odgovaralo.

Dopunska osiguranja uz osiguranje života

Koliko osiguravajuće pokriće mi je potrebno za slučaj invaliditeta?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od Vaših ličnih okolnosti. Npr. koliko imate izdržavanih lica ili koje troškove morate da pokrijete svakog meseca, a u svemu ovome bitnu ulogu igraju i Vaše godine. Treba zapamtiti da će osiguravajuće pokriće za slučaj invaliditeta samo donekle nadomestiti Vaše finansijske potrebe. Najbolji način da saznate šta je prava stvar za Vas jeste da posetite odeljak Kontaktirajte nas i zakažete sastanak sa jednim od naših kvalifikovanih savetnika. On će Vam postaviti par pitanja koja će Vam pomoći da najbolje uvidite koje su Vaše potrebe sada, a koje bi mogle biti u budućnosti. Svaki razgovor je poverljiv i potpuno besplatan. Unapred se radujemo kontaktu sa Vama.

Da li polisa životnog osiguranja pokriva zdravstvene probleme koji su nastali pre početka osiguranja?

Kao i kod većine osiguravajućih društava naše polise generalno ne pokrivaju ova stanja. Ali savetujemo Vam da stupite u kontakt sa nekim od naših ličnih savetnika i s njim prodiskutujete o Vašem slučaju. Kontaktirajte nas i neki od naših savetnika će Vam se javiti kada Vama to bude ogovaralo.

Da li sam osiguran i kada putujem van zemlje?

Naše polise imaju pokrivenost širom sveta tako da možete biti sigurni da ste osigurani kad god putujete u inostranstvo.

Mogu li da osiguram svog supružnika?

Da. Nudimo širok spektar proizvoda da zaštitimo Vašu porodicu. Da biste uvideli koja bi opcija bila najbolja za Vašu situaciju stupite u kontakt sa nekim od naših savetnika tako što ćete posetiti odeljak Kontaktirajte nas.

Da li ja ispunjavam uslove za životno osiguranje?

Da li ja ispunjavam uslove za životno osiguranje?

Kriterijumi podobnosti u odnosu na proizvod umnogome zavise od vrste polise koju želite da kupite. Za početak, najbolje bi bilo da posetite odeljak Naši proizvodi i upoznate se sa kriterijumima podobnosti za svaki od njih. Ovde ćete dobiti najbolju informaciju o tome šta bi najviše odgovaralo Vama i Vašoj porodici. Posle toga, najbolje bi bilo da porazgovarate sa nekim od naših savetnika koji bi Vas detaljno upoznao sa proizvodom koji na najbolji način ispunjava Vaše potrebe. Najlakši način da stupite u kontakt sa našim savetnicima bi bio da posetite odeljak Kontaktirajte nas i neki od naših savetnika će Vas pozvati, onda kada to Vama bude najviše odgovaralo.

Mogu li da priuštim životno osiguranje?

Želeo bih da se životno osiguram, ali da li mogu to da priuštim?

Ukoliko se pitate da li je osiguranje života potrebno, razmislite šta se može desiti u slučaju da ga nemate. Ko bi zarađivao novac za život Vaše porodice u slučaju da Vi ne možete više da radite? Ko bi otplaćivao Vaš stambeni kredit? Da li biste imali sredstva da pokrijete trošak školovanja Vaše dece? Postoji više vrsta i nivoa životnog osiguranja, i uvek možete započeti sa onim koje možete priuštiti u ovom trenutku a kasnije, povećavati svoje osigurano pokriće u skladu sa svojim novim mogućnostima. Razmislite o tome kao o zaštiti svojih prihoda samo jednim njihovim malim delom. Kroz razgovor sa nekim od naših savetnika u osiguranju možete dobiti jasniju sliku o Vašim potrebama i mogućnostima. Možete zatražiti razgovor sa nekim od njih, u vreme koje Vama odgovara, bez ikakvih obaveza. Uvek smo Vam na raspolaganju da pomognemo.

Životno osiguranje mi izgleda kao luksuz. Kako da opravdam uplate kada imam druge prioritete za koje se moram pobrinuti?

Životno osiguranje Vam pomaže u zaštiti svih tih drugih prioriteta – kao što su Vaša porodica, dom, primanja. Shodno tome, životno osiguranje je više potreba nego luksuz. Život može imati neočekivane obrte i, iako nerado razmišljamo o ružnim stvarima koje se mogu dogoditi, dobro je znati da postoji neki ugovoreni plan koji je tu da ublaži udarac. Ukoliko želite da porazgovarate sa nama, posetite odeljak Kontaktirajte nas i jedan od naših savetnika će  Vas pozvati kada to Vama bude najviše odgovaralo. On će vam rado pružiti odgovore na sva pitanja koja želite da postavite.

Koliko osiguravajuće pokriće mi je potrebno za slučaj invalidnosti?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od Vaših ličnih okolnosti. Npr. koliko imate izdržavanih lica ili koje troškove morate da pokrijete svakog meseca, a u svemu ovome bitnu ulogu igraju i Vaše godine. Treba zapamtiti da će osiguravajuće pokriće za slučaj invalidnosti samo donekle nadomestiti Vaše finansijske potrebe. Najbolji način da saznate šta je prava stvar za Vas jeste da posetite odeljak Kontaktirajte nas i zakažete sastanak sa jednim od naših kvalifikovanih savetnika. On će Vas provesti kroz par pitanja koja će Vam pomoći da najbolje uvidite koje su Vaše potrebe sada a koje bi mogle biti u budućnosti. Svaki razgovor je poverljiv i potpuno besplatan. Unapred se radujemo kontaktu sa Vama. 

Kako da se prijavim za životno osiguranje?

Želim da ugovorim životno osiguranje, ali odakle da počnem?

Već ste počeli na pravi način, time što ste došli kod nas. Sada morate dobro promisliti šta tačno želite da osigurate i na koji način. Sakupljanje ličnih finansijskih informacija bio bi najbolji sledeći korak. Da li će Vaša porodica ostati u istoj kući? Koje troškove imate svakog meseca koje bi trebalo uzeti u obzir? Koliko dugo ćete imati te troškove? Da li morate da pokrijete školarine, troškove prevoza, dodatnu pomoć u kući? Ali zapamtite – Vaša situacija će biti jedinstvena i zato da bi nam dali najbolju šansu da Vam pomognemo posetite odeljak Kontaktirajte nas i jedan od naših savetnika će Vas pozvati onda kada to Vama bude odgovaralo, besplatno i bez ikakve obaveze da prodiskutuje sa Vama o Vašim potrebama. Bitno je zapamtiti da je u Vašem interesu da se što pre osigurate. 

Mogu li da osiguram svog supružnika?

Da. Nudimo širok spektar proizvoda da zaštitimo Vašu porodicu. Da biste uvideli koja bi opcija bila najbolja za Vašu situaciju stupite u kontakt sa nekim od naših savetnika tako što ćete posetite odeljak Kontaktirajte nas.

Da li MetLife ima kancelariju blizu mene?

Da, imamo kancelarije i lične savetnike u Beogradu, kao i mrežu zastupnika širom Srbije, a najbližu Vama možete naći time što ćete kliknuti na naše kancelarije u okviru odeljka O nama.

Kako kompanija MetLife bira i trenira savetnike u osiguranju - agente?

Mi vrlo pažljivo biramo naše savetnike, na osnovu njihove profesionalne stručnosti i na osnovu njihovog znanja o svim aspektima životnog osiguranja da bi izašli u susret veoma velikom spektru potreba klijenata. Oni prisustvuju stalnim temeljnim treninzima da bi bili upoznati sa svim proizvodima koje mi nudimo i uopšte sa time kako ti proizvodi mogu da pomognu našim klijentima.

Kako da se osiguram u kompaniji MetLife?

Naša, laka za snalaženje, web stranica pružiće Vam temeljno objašnjenje koje to tačno vrste životnog, dopunskog osiguranja za slučaj hospitalizacije i osiguranja u slučaju nesreće imamo da Vam ponudimo. Tu ćete naći jasan pregled svih proizvoda i detaljno objašnjenje o tome koji su uslovi osiguranja i kako bi osiguranje moglo da Vam koristi. Takođe postoje prikazi koji Vam mogu pomoći da odlučite koji proizvod najviše odgovara Vašoj životnoj situaciji. Onda bi najlakši način da pređete na kupovinu osiguranja bio da porazgovarate sa jednim od naših kvalifikovanih savetnika.

Kako da vodim računa o svom osiguravajućem pokriću?

Mogu li da smanjim svoju osiguranu sumu?

Možete da smanjite iznos osigurane sume u skladu sa uslovima Vaše polise. Ukoliko Vam se polisa nalazi pri ruci, možete se sami informisati o uslovima. Ukoliko niste u mogućnosti da pogledate uslove na polisi, sve što treba da uradite je da nas pozovete, date nam broj Vaše polise i možemo se dogovorirti sa Vama da polisu prilagodimo Vašim potrebama. Ukoliko želite da porazgovarate sa nekim od naših savetnika i uz njihovu pomoć razradite sve detalje, bićemo srećni da Vam pomognemo. Pozovite našu službu za pružanje podrške klijentima za izmenu Vaše polise.

Kako da promenim lične podatke na polisi?

Promenu ličnih podataka na polisi možete izvršiti brzo i lako. Vrlo je bitno da to uradite svaki put kada dođe do neke promene tako da Vaša polisa uvek bude ažurirana. Formular o promeni ličnih podataka možete preuzeti sa naše internet strane Pronađite formular. Popunjeni formular možete ili dostaviti na našu adresu ili nam ga poslati faksom. Na formularu obavezno naznačite broj Vaše polise i mi ćemo u najkraćem mogućem roku izvršiti izmenu podataka.

Koliko često mogu plaćati premije?

U zavisnosti od polise koju imate, premije možete uplaćivati kvartalno, polugodišnje ili godišnje. Za neke polise možete uplatiti sve premije odjednom što je poznato i kao jednokratna uplata premije. Odaberite uslove plaćanja koji najviše odgovaraju Vašoj situaciji i Vašem budžetu.

Koliko često bi trebalo da proveravam svoje osiguravajuće pokriće?

Dobra ideja je da vodite računa o tome da je Vaše osiguravajuće pokriće kompletno pokriće koje Vam treba i da na to obratite pažnju najmanje jednom godišnje. Ukoliko često dolazi do velikih promena u Vašem životu, ako planirate venčanje ili selidbu, ako širite posao možda bi i češće trebalo da obratite pažnju na osiguranu sumu. U stvari ako vam slede velike promene u životu – sklapanje braka ili rođenje deteta, veoma je bitno da budete sigurni da Vaše osiguranje pokriva novonastalu situaciju. Najlakši način da se uverite da imate adekvatno pokriće je da porazgovarate sa vašim MetLife savetnikom. Kroz par pitanja on će Vam pomoći da definišete Vaše trenutne potrebe.

Kako da prijavim nastanak osiguranog slučaja?

Kako da prijavim nastanak osiguranog slučaja?

Sve informacije vezane za prijavu osiguranog slučaja možete naći u odeljku Prijavite nastanak osiguranog slučaja, na strani Centar podrške klijentima. Pokušali smo da taj proces učinimo što jednostavnijim ali potrebno je da proverite da li poštujete propisanu proceduru za prijavu osiguranog slučaja, jer sam proces naplate kao i potrebna dokumentacija može biti različit u zavisnosti od polise koju imate. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano za proces prijave i naplate, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Da li postoje neka vremenska ograničenja vezana za prijavu osiguranog slučaja?

Da biste bili sigurni da se proces naplate osiguranog slučaja odvija najbrže moguće, bili bismo Vam zahvalni da nas Vi ili neko u Vaše ime obavesti da je došlo do nastanka osiguranog slučaja, ako je moguće u roku od petnaest kalendarskih dana od trenutka kada se nesreća dogodila. Potrudili smo se da to bude najlakši mogući proces, omogućili smo Vam da nas o nesreći obavestite pismenim putem, faksom, elektronskom poštom ili da nas pozovete telefonom. Posetite odeljak Prijavite nastanak osiguranog slučaja za informacije o naplati koje će Vas voditi kroz proces korak po korak. Obratite pažnju da pratite uptustva za naplatu, prema vrsti polise koju posedujete, jer se proces i dokumentacija razlikuju u zavisnosti od vrste polise.

Finansijska sigurnost za Vašu porodicu*

Finansijska sigurnost za Vašu porodicu

Životno osiguranje uz stambeni kredit*

Životno osiguranje uz stambeni kredit

Štednja za budućnost*

Štednja za budućnost

Finansijska pomoć ukoliko doživite nezgodu*

Finansijska pomoć ukoliko doživite nezgodu

© 2010 MetLife. All Rights Reserved. Sva prava zadržana. | Uslovi korišćenja | Mapa sajta